Lépéselőnyben az EC: a halláskárosultaknak is élvezhetővé teszik a fesztivált

A zenéhez mindenki joga van, ezért a 7. Electric Castle fesztivált a halláskárosultak számára is élvezhetővé teszik, közölték a szervezők.

Több mint 23 ezer halláskárosult él Romániában, akik csak korlátozottan férnek hozzá a kulturális eseményekhez, emlékeztet a szervezők közleménye.A fesztiválozni óhajtó halláskárosultakat a kapuknál és az Info Pointnál jelelőtolmács várja. A nagyszínpad mellett pedig külön teret biztosítanak nekik, ahol a koncertekre szakosodott Amber Galloway Gallego jelelőtolmács „közvetíti” nem csak a dalszövegeket, hanem a hangok intenzitását és a ritmust. A jelnyelv amúgy országról országra különbözik.

Eddig csak a nappali programokon vettek részt halláskárosultak, most teljesebb fesztiválélményt biztosítanak nekik, hangsúlyozta Andi Vanca, az EC kommunikációs igazgatója. A fesztivál már az első kiadásától kezdve ingyenes belépést biztosít nekik.

Az Electric Castle-t július 17. és 21. között szervezik meg a bonchidai Bánffy-kastély udvarán. Az eddig bejelentett előadókról itt és itt írtunk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?