Marosvásárhelyen is bemutatják Yoko Ono és John Lennon felújított szerelmesfilmjét

A ’70-es évek hippikultúrájának ikonikus szerelmespárja, John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmjét, az Imagine-t mutatják be Bálint-nap alkalmából a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

A Lennon és Ono rendezte filmben elhangzik az Imagine album teljes zenei anyaga, emellett néhány dal hallható Yoko Ono Fly című lemezéről is. Az eredeti 1972-es változatot 15 percnyi, korábban soha nem látott stúdiófelvétellel egészítették ki, amelyekben John és zenekara George Harrisonnal közösen adják elő a How Do You Sleep? és az Oh My Love című szerzeményeket. A film kibővített moziváltozata emellett elkalauzolja a nézőket John és Yoko legendás bahamai nyaralására is, ahol az Oh Yoko egy valóban testközeli felvételét is meghallgathatjuk.

A főként Lennon és Ono angliai otthonában készült, elvarázsolt hangulatú „zenés művészfilm” álom és valóság ötvözetét megjelenítő felvételei az ikonikus album születését dokumentálják, emellett betekintés nyújtanak az excentrikus művészpár életébe és mindennapjaiba. Feltűnik a filmben többek között Fred Astair, Andy Warhol és Miles Davis is.

Az eredetileg 68 perc hosszú filmet 2018-ban képkockénként restaurálták, az eredeti hangfelvételeket pedig a többszörös Grammy-díjas Paul Hicks keverte újra 5.1. térhatású hangzásba.

A filmet felirat nélkül, eredeti hanggal vetítik február 16-án, szombaton 19 órától a Kultúrpalota nagytermében, közölték a szervezők. A 25 lejes jegyek február 4-től kaphatók a Kultúrpalota jegypénztárában keddtől-péntekig 9.00-15.30, szombaton és vasárnap 9.00-14.00 óra között, illetve online.

Kapcsolódók

Kimaradt?