Ibsen-klasszikus lesz az év utolsó bemutatója Temesváron

Tom Dugdale amerikai rendező kolozsvári és sepsiszentgyörgyi bemutatóit követve Temesváron állította színpadra Henrik Ibsen norvég drámaíró Hedda Gabler című klasszikusát. Az év utolsó és az évad hatodik bemutatója pénteken lesz a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban.

Henrik Ibsen drámaíró híres női alakjai a középszerűséget képtelenek elviselni, ezért felégetve mindent, kiszabadítják magukat az értéktelenség és látszat posványából. Hozzájuk hasonlóan Hedda sem tűri a képmutatást és az álszentséget. Az emberi jellemgyengeséget mélységesen megvetve, irtózik művelődéstörténész férjétől és annak családjától. Hiába él az ideák világában, ahol minden embernek pontosan meghatározható értéke van, rá kell jönnie, hogy ő maga sem különb azoknál, akiket megvet. Ez a felfedezése elemi erővel robban. A gyávaság, a csalódás és a társadalmi megfelelés felemészti Heddát és világát.Az előadás látványvilágát Albert Alpár jegyzi, a jelmezekért Carmencita Brojboiu felel, a dramaturg Demeter Kata. Az előadásban Molnár Bence, Simó Emese, Szász Enikő, Aszalos Géza, Lőrincz Rita, Mátyás Zsolt Imre és Tar Mónika látható.

A bemutató december 21-én, pénteken este 7 órától lesz a színház stúdiótermében. Az előadást legközelebb január 22-én, szombaton láthatja a közönség, szintén este hét órától. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?