Rajt előtt a 30. Népzene- és Néptánctalálkozó Sepsiszentgyörgyön

Több mint száz hagyományőrzővel találkozhatnak a résztvevők a 30. Népzene- és Néptánctalálkozón Sepsiszentgyörgyön pénteken és szombaton. A Sepsi Arénában zajló szombati programokra még lehet jegyeket váltani, a szervezők ingyenes autóbuszjáratokat biztosítanak a helyszínre.

A népzenei programkínálat közül kiemelkedő csemege lesz a szombat délután 17 órától kezdődő Jótékonysági koncert Mestereinkért névre keresztelt programpont, melynek keretében több mint 20 zenész szólaltatja meg hangszerét a karitatív céllal: idős adatközlő zenészek megsegítésére gyűjtenek.

November 10-én, szombaton 9:00 és 23:30 között óránként lesz buszjárat a Gólya utcai állomástól a Sepsi Arénához: az autóbuszok egészkor indulnak a Gólya utcából, félkor pedig vissza a Sepsi Arénától. Ezen kívül 17:30 és 20:00 óra között félóránkénti járatokat is beütemeztek a szervezők mindkét irányba. Az utolsó autóbusz 23:00 órakor indul a Gólya utcából, 23:30-kor pedig vissza a Sepsi Arénától. Az autóbuszok az 5-ös járat útvonalát követik, érintve a következő megállókat: Gólya utca - Szabó Kati Sportcsarnok - Domb utca - Tervező Intézet - Lábasház - Református templom - Strand utca - CFR állomás - Kaufland - Sepsi Aréna.

Az Aprók Bálján és az Ifjú Tehetségek Műsorán összesen több mint 500 gyerek és kamasz fog színpadra lépni.A fellépők között lesz a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató több döntőse és díjazottja, a Cickom Énekegyüttes, a Kalotaszeg Legénytársulat, a Tokos zenekar, Vaszi Levente, illetve Vrencsán Anita.

Gilyén Miklós (Küküllődombó), Bartha Gergely és Bartha Jolán (Mezőpanit), a Népművészeti Mesterei is jelen lesznek a rendezvényen, illetve díszvendég lesz a Magyar Állami Népi Együttes is, amely két előadást, a Tánckánon és a Megidézett Kárpátalja című produkciókat mutatja be.A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány szervezte rendezvény programja és a jegyvásárlási információk itt olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?