Kezdődik az Aranyszarvas Fesztivál Brassóban, kilenc év kihagyás után

Szerdán kezdődik az Aranyszarvas Fesztivál Brassóban, 18 versenyző indul a 25 000 euró értékű aranytrófeáért. Az első könnyűzenei vetélkedőt 50 évvel ezelőtt szervezték meg a Cenk lábánál, legutóbb 2009-ben adták át a díjat.

Kilenc év kihagyás után emlékesttel indul az Aranyszarvas Fesztivál, amelyen korábbi győztes slágereket elevenítenek fel. Fellép Gigliola Cinquetti, Luminița Dobrescu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiș, Proconsul, Ovi, Luminița Anghel, Narcisa Suciu, Răzvan Krivach, őket a Román Közszolgálati Rádió Big Bandje, valamint a Brassói Opera Zenekara kíséri élőben. Díszmeghívottként zenél Gigliola Cinquetti, a fado zenét éneklő Paulo Braganca, a The Humans együttes és Andra.A kerek évforduló tiszteletére kiállítást állítottak össze az Aranyszarvas-trófea eddigi birtokosairól készült fényképekből. Közöttük látható Koncz Zsuzsa, aki 1971-ben nyerte el a legjobb román dal díját az I’ve No Chance (N-am noroc) című zeneművel és Dancs Annamari is, aki 2008-ban a Népszerűségi Díjat vihette haza.

A versenyzők csütörtökön és pénteken este, illetve a szombat esti gálaesten csapnak össze. A 18 fellépő 14 országból származik, Romániából három versenyző indul, Ovidiu Anton, Dora Gaitanovici és Raluca Blejușcă, Moldova Köztársaságot Lidia Isac képviseli. A döntősök listája itt érhető el.

A versenyt követően minden este meghívottak is fellépnek, csütörtökön Flavius és Linda Teodosiu, Loredana és Amy MacDonald, pénteken Horia Brenciu és a HB Orchestra, Delia és James Blunt, szombaton pedig Nicole Scherzinger, a magyarországi Edvin Márton hegedűművész, a The Motans, Eleni Foureira, valamint a Carla’s Dreams. A fesztivál vasárnap román folklór-est-el zárul.

Az online váltható belépők ára 50 és 240 lej között mozog, a közönség 18:45-től 20:20-ig léphet be a nézőtérre. A koncerteket a Román Közszolgálati Televízió minden este fél kilenctől élőben közvetíti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?