Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton, a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

Orbán Viktort 1190 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek. A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1158 szavazat) Németh Szilárdot (1121 szavazat), Kósa Lajost (1145 szavazat), és Gál Kingát (1150 szavazat).

Fotók: MTI

Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek.

Sikerült elérni a kitűzött célokat, ezért lesz új lendület, európai mértékkel is számottevő növekedés, több jövedelem és magasabb minimálbér – közölte Orbán Viktor. A legutóbbi két év az orosz-ukrán háború, a szankciók, az energiaválság és a vágtató infláció miatt minden eddiginél nehezebbnek bizonyult – idézte fel.

Emlékeztetett azonban: a példátlan nyugati nyomás ellenére sikerült kimaradni a háborúból, a gáz- és olajszankciók ellenére biztosítani az ország energiaellátását, a nemzetközi energiaárak száguldása ellenére megvédeni a rezsicsökkentést, a munkahelyeket és a családtámogatást.

Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte: „a brüsszeli Európa-modellre nekünk nemet kell mondanunk”, mert fenntarthatatlan, magyarul jövőtlen. Ma Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát, „naponta vernek újabb és újabb szöget a koporsójába” – fogalmazott.

Azt mondta: ha így megy tovább, eljön a vég, és „keresztet vethetünk az unióra, hacsak addig be nem tiltják Brüsszelben a keresztvetést”.

Hangsúlyozta: „nekünk az a dolgunk, az a hivatásunk, hogy ezt megakadályozzuk”. A mi érdekünk az, hogy az unió egyben maradjon. Egyben maradjon az, „amit nagy nehezen sikerült összeilleszteni” – tette hozzá. Orbán Viktor kijelentette: az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni, és ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?