Trump szerint Oroszország egész Ukrajnát is elfoglalhatja

Donald Trump volt amerikai elnök szerint Ukrajna elkerülhette volna a háborút. ha lemond bizonyos területekről. Szerinte Oroszország már egész Ukrajnát is elfoglalhatja. Friss felmérések szerint a republikánus politikus legyőzné Joe Biden jelenlegi elnököt a jövő évben esedékes választásokon.  

Az Egyesült Államok volt elnöke az NBC News-nak adott interjút, ahol többek között elmondta: az amerikai sajtó egyre kevesebbet ír a háborúról, ami véleménye szerint azt jelenti, hogy Ukrajna vesztésre áll. A Mandiner által idézett interjúban Trumo hozzátette: az ukrán hadsereg ellentámadása meg sem történt, Kijev pedig elkerülhette volna a konfliktust, ha lemond bizonyos területekről. Hangsúlyozta: Oroszország már egész Ukrajnát is elfoglalhatja. Trump elmondta: tetszett neki, hogy Vlagyimir Putyin elismerően beszélt róla pár napja: szerinte ez annak a jele, hogy tényleg lehet tárgyalni Putyinnal. 

Trump leszögezte: mindenki számára igazságos alkut hozna létre Fotó: Agerpres

Arra a kérdésre, hogy miként vetne véget a háborúnak, azt válaszolta, nem mondhatja el. „Mondanék dolgokat Putyinnak, mondanék dolgokat Zelenszkijnek, hiszen mindkettővel jól kijövök” – idézte a portál Trumpot. aki leszögezte: mindenki számára igazságos alkut hozna létre.

A CBS News/YouGov vasárnap közzétett közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett amerikaiak ötven százaléka Donald Trumpra szavazna 2024-ben, míg 49 százalékuk adná le a voksát Joe Bidenre. A választók mindössze egy százaléka bizonytalan egy ilyen elnökválasztás esetén. A korábbi elnök 15 százalékponttal vezet a független szavazók körében, 57 százalékkal szemben Biden 42 százalékával. A Magyar Nemzet által ismertetett adatok szerint a spanyol ajkú szavazók körében azonban Biden elnök, hat százalékpontos előnnyel vezet. A Harvard-Harris pénteken közzétett felmérése szerint a megkérdezettek 44 százalék támogatja Trumpot, míg 40 százalék Bident, további 15 százalék pedig még bizonytalan. A függetlenek és a harmadik párti szavazók körében 40 százalékkal vezet Trump, Biden jelenleg 35 százalékon áll.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

 

 

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?