Támogatásáról biztosította kárpátaljai testvérvárosát Csíkszereda

Beregszász polgármesteréhez írt levelében biztosította támogatásáról Csíkszereda városvezetése kárpátaljai testvérvárosát. A székelyföldi megyeszékhely kész megadni minden segítséget az orosz–ukrán háború által veszélybe sodort városnak.

Levélben biztosította együttérzéséről és ajánlotta fel segítségét a csíkszeredai városvezetés kárpátaljai testvérvárosának, Beregszásznak az orosz–ukrán háború kitörését követően. „Készek vagyunk megadni minden tőlünk telhető segítséget Beregszásznak, szolidaritásunkról pedig levélben biztosítottuk ma délelőtt Babják Zoltán polgármestert” – írták a sajtóhoz is eljuttatott üzenet mellé.

A Korodi Attila polgármester, Sógor Enikő és Bors Béla alpolgármesterek által aláírt levélben a csíkszeredai városvezetők „mélyen elítélik” az orosz támadást, ugyanakkor leszögezik, hogy lehető leghatékonyabban segíteni szeretnének a bajba jutottakon.

„Az idő most drágább, mint bármikor az utóbbi évtizedekben. Nem is szaporítjuk tovább a szót, de minden együttérzésünk, szolidaritásunk kifejezése mellett kérjük a polgármester urat, hogy tájékoztasson bennünket, ha testvérvárosként bármiben segíthetünk Beregszász közösségének! Isten óvja Önöket!” – áll a Beregszász polgármesterének címzett levélben.

(Borítókép: Gergely Meszárcsek/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?