Sokba került a vakáció az osztrák síparadicsomban megbírságolt román állampolgároknak

Az osztrák rendőrség Sankt Anton am Arlberg tiroli településen bírságolt meg pénteken 96 külföldit, akik a járványügy előírásokat kijátszva üdültek a síközpontban, írja a Reuters. A több tucat fiatal között brit, dán, svéd, román, német, ausztrál, ír és lengyel állampolgárok voltak.

15 rendőr tartott razziát a helyszínen, a szabályszegésen rajtakapott turisták pedig 2180 euróig terjedő büntetést kaptak.

A 9 millió lakosú Ausztriában eddig több mint 400 ezer koronavírus-fertőzöttet és több mint 7700 halálesetet regisztráltak, jelenleg 1500 körül mozog a napi új esetek száma, de novemberben meghaladta a 9 ezret.

Az országban december 26. óta általános lezárás van érvényben, már a harmadik a járvány kezdete óta: csak az alapszükségleteket ellátó boltok vannak nyitva, a síközpontokban csak szigorú feltételekkel lehet megszállni, bár a felvonók működnek.

Ausztria karantént írt elő a beutazóknak szinte minden európai országból, amit a sízni vágyók úgy kerültek meg, hogy kihasználták a munkavégzésre és képzésekre vonatkozó kivételeket. A síoktató-képzések népszerűsége hirtelen megnövekedett, a településre érkezők egy helyi lakcímre regisztráltak, mint munkakeresők – noha Sankt Anton am Arlbergben nincsenek is betöltendő munkahelyek –, szállást ugyanis csak üzleti célból utazóknak lehet adni a szabályok szerint.

A rendőrség közleménye szerint a külföldi állampolgárok a karanténszabályokat, valamint a bevándorlással és lakcímbejelentéssel kapcsolatos törvényeket szegték meg.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?