Rakétatámadás ért Zaporizzsja közelében egy humanitárius konvojt

Legalább 23 ember, köztük több kiskorú is életét vesztette péntek reggel, amikor orosz rakétatalálat ért egy humanitárius konvojt Zaporizzsja közelében – írja a Guardian.

Csütörtök reggel ért ágyútámadás egy körülbelül 34 autóból álló civil konvojt, ami Zaporizzsja mellől indult az oroszok által megszállt Luhanszk felé, hogy kimenekítsék onnan rokonaikat.

Olekszandr Sztaruk, a zaporizzsjai regionális katonai közigazgatás vezetője szerint a konvoj elleni támadás áldozatainak száma 23, és legalább 28 sebesült is van. „Az emberek sorban álltak, az ideiglenesen megszállt területre akartak bejutni, hogy segítséget nyújthassanak és elvihessék magukkal hozzátartozóikat” – írta.

A mentők jelenleg is a helyszínen vannak. Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere hozzátette, hogy a halálos áldozatok és a sebesültek között melitopoli lakosok is vannak. Pontos számokról, adatokról egyelőre nem tudott beszámolni a városvezető.

Ukrán források megerősítették, hogy négy rakétatalálat érte az autókat. Az elhunytak emlékére október 1-jét gyásznappá nyilvánították a régióban. Az orosz hatóságok azonnal cáfolták, hogy a támadásért az orosz hadsereg lenne a felelős.

Kapcsolódók

Kimaradt?