Putyin nem jelenik meg a terrortámadás áldozatait gyászoló megemlékezéseken – „Nincs könny az arcán, de szenved”

Vlagyimir Putyin szombaton nem volt jelen a moszkvai merénylet áldozatait gyászoló megemlékezésen. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy bár „nincsenek könnyek az arcán", ez nem jelenti azt, hogy Putyin „nem szenved", számol be az AFP hírügynökségre hivatkozva a Digi24 hírtelevízió.

„Az államfő személyesen és teljes mértékben érintettnek érzi magát egy ilyen tragédia miatt. Higgyék el, még ha nem is látnak könnyeket az arcán, ez nem jelenti azt, hogy nem szenved" – mondta Dmitrij Peszkov egy szombaton sugárzott rövid interjúban.

„Nem valószínű, hogy bárki tudja és megérti, min megy keresztül, beleértve önöket és engem is" – tette hozzá Peszkov. Az orosz elnök egy héttel a moszkvai terrortámadás után még mindig távol marad a merénylet áldozatainak emlékére szervezett rendezvényekről és a családtagokkal sem találkozott.Fotó: Agerpres/EPA

Mint ismert múlt pénteken fegyveresek tüzet nyitottak egy Moszkva melletti koncertteremben, a Crocus City Hallban, és fel is gyújtották azt. Az Iszlám Állam (ISIS) vállalta magára a terrortámadást, de az orosz hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy Ukrajnához és Kijev nyugati szövetségeseihez kössék – anélkül, hogy erre bármilyen bizonyítékot bemutatnának. Kijev kategorikusan visszautasítja ezeket a vádakat. A támadásban 144 ember meghalt és 695 megsebesült.

Szombaton nyugati diplomaták – amerikai, európai, afrikai és dél-amerikai országok képviselői – mentek a megemlékezés helyszínére, virágokat helyeztek el, jelentette az orosz állami RIA Novosztyi hírügynökség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?