Több mint 140-re nőtt a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak száma

A múlt heti, Moszkva külvárosában elkövetett merénylet halálos áldozatainak száma szerdán 143-ra emelkedett – közölték az orosz hatóságok az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának honlapján – írja az AFP-re hivatkozva a News.ro.

Szerdán 80 sebesültet – köztük gyerekeket – még mindig kórházban kezeltek  – közölte Mihail Muraszko orosz egészségügyi miniszter, akit a TASZSZ hivatalos orosz hírügynökség idézett. Egy névtelenséget kérő egészségügyi forrás szerdán azt mondta a TASZSZ-nak, hogy 205 ember kapott olyan ambuláns ellátást, amely nem igényelt kórházi befektetést.

A Crocus City Hall koncertterem, ahol a támadás történt | Fotó: AgerpresTatjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes kedden azt mondta a sajtónak, hogy sokan sokkos állapotban voltak, és nem jelentkeztek azonnal orvosi segítségért a támadás után, ami magyarázza az ellátottak számának hirtelen megnövekedését.

Mint ismert múlt pénteken fegyveresek tüzet nyitottak egy Moszkva melletti koncertteremben, a Crocus City Hallban, és fel is gyújtották azt. Az Iszlám Állam (ISIS) vállalta magára a terrortámadást, de az orosz hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy Ukrajnához és Kijev nyugati szövetségeseihez kössék – anélkül, hogy erre bármilyen bizonyítékot bemutatnának. Kijev kategorikusan visszautasítja ezeket a vádakat. Oroszország régóta az ISIS célpontja, aktív az orosz Kaukázusban és harcol ellene Szíriában.

Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök először – három nappal az események és az ISIS állítása után – úgy értékelte, hogy az állítólagos támadók „radikális iszlamisták”  voltak, de továbbra is Ukrajnára mutogatott. A Kreml vezetője szerint a támadók Ukrajnába akartak menekülni. A több mint két éve háborúban álló Oroszország és Ukrajna közötti határ azonban nehezen átjárható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?