banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Putyin ismét megfenyegette az Ukrajnát támogató országokat

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton kijelentette, hogy minden olyan országot, amely repüléstilalmi övezetet próbál bevezetni Ukrajna fölé, Oroszország társháborúzónak tekint – jelentette az Agerpres az AFP-re hivatkozva.

„Minden ilyen fejleményt fegyveres konfliktusban való részvételnek fogunk tekinteni minden olyan ország részéről, amelynek területéről fenyegetést jelentenek a hadseregünkre” – mondta az ukrán terület feletti esetleges „repüléstilalmi övezetről”.

Putyin utalt Ukrajna NATO-csatlakozásának lehetséges következményeire is. „Egyre aktívabban kezdünk beszélni arról, hogy Ukrajnát felveszik a NATO-ba. Értik, hogy ez hova vezethet, vagy hova vezethet most?” – kérdezte az orosz elnök.

Fotó: Agerpres/EPA

Megismételt az Ukrajna elleni offenzíva február 24-i megindítása óta hangoztatott indoklások közül néhányat, köztük az oroszbarát donbászi régiók lakosainak védelmét.

„Figyeljetek, a donbászi emberek nem kóbor kutyák. Az évek során 13–14 ezer ember halt meg. Több mint 500 gyermeket öltek meg vagy csonkítottak meg. De a Nyugat nyolc évig nem vette észre” – mondta Putyin, utalva a háborúra, amely 2014-ben kezdődött a kijevi rendszerváltás és a oroszországi annektálása után.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?