banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Paul Auster unokája után a fia is meghalt drogtúladagolás miatt

Drogtúladagolásban meghalt Brooklynban Paul Auster amerikai író 44 éves fia, Daniel Auster, akit nemrég óvadék ellenében helyeztek szabadlábra, miután a felügyelete alatt levő 10 hónapos kislánya szintén drogmérgezés áldozata lett, írja a New York Times-ra hivatkozva a hvg.hu.

Daniel Austert egy New York-i metróállomáson találták meg eszméletlenül. Kórházba szállították, de csütörtökön lekapcsolták a lélegeztetőgépről. A hatóságok szerint a túladagolás valószínűleg véletlenül történt.Illusztráció: Pixabay

A New York Times újabb részleteket közölt Daniel Auster 10 hónapos kislánya, Ruby haláláról is. Mint kiderült, a kislány anyja távozásakor még egészséges volt, Daniel Auster ezután lőtte be magát heroinnal, és feküdt le Ruby mellé aludni. Mire felébredt, a gyermek már nem volt eszméleténél és kék volt. Az apa megpróbálta az opioidtúladagolás esetén használt Narcannal újraéleszteni, majd hívta a mentőket, de Rubyt már nem lehetett megmenteni, a kórházban pedig megállapították, hogy heroin- és fentanil-mérgezésben halt meg. Daniel Austert gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták.

Paul Auster sem unokája, sem fia halálára nem kívánt reagálni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?