Összeölelkezett egykori bírálójával Ferenc pápa egy argentin nővér szentté avatási miséjén

Öleléssel köszöntötte egymást Ferenc pápa és az új argentin elnök, Javier Milei a vatikáni Szent Péter-bazilikában vasárnap egy argentin nővér szentté avatási miséjén.

Fotó: Agerpres/EPA

Ferenc pápa kerekesszékben ülve a mise végén köszönt az argentin államfőnek, aki át is ölelte az egyházfőt. A kölcsönös és szívélyes köszöntés pontot tett a novemberben megválasztott Javier Milei kampányában elhangzott kijelentések miatti vitákra. Akkor Milei többször hevesen támadta Ferenc pápát, többek között kommunista jezsuitának nevezte a szintén argentin származású egyházfőt – számolt be az MTI.

Javier Milei második európai útja elnökként a Vatikánba vezetett, miután az idei év elején a svájci Davosban rendezett nemzetközi gazdasági fórumon járt. Ferenc pápa hétfő reggel fogadja hivatalos négyszemközti találkozón Argentína új elnökét.

A témák között szerepelhet a pápa esetleges látogatása hazájában, hiszen Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires volt érseke 2013-as pápává választása óta nem járt Argentínában. Korábban szokás volt, hogy a külföldi pápák első útjai között szerepelt saját országuk meglátogatása.

Az argentin elnök María Antonia de Paz y Figueroa szentté avatásán vett részt. María Antonia de Paz y Figueroa a 18. században, a jezsuita rend Argentínából való kiutasítását követően, a jezsuiták tanításait követve lelkigyakorlatos női rendházat alapított Buenos Airesben. Ő az argentin egyház első női szentje.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?