Orosz energetikai létesítményeket találtak el az ukránok

Egy drón egy olajraktárt robbantott fel, de robbanások voltak egy másik olajraktárhoz vezető vasútvonalon is, írja a Világgazdaság.

Több drón is energetikai létesítményeket talált el az oroszországi Orjol régióban kedd délután a térség kormányzója, Andrej Klicskov Telegram-bejegyzése szerint.A kép illusztráció | Fotó: Pixabay

A Kreml-barát Mas című kiadvány szerint ukrán kamikázedrónok eltalálták az Orelnefteprodukt olajraktárát, míg egy másik drón a helyi energiaszolgáltató Orjolenergo épületébe csapódott. Klicskov szerint hárman megsérültek, akik közül ketten megtagadták, hogy kórházba szállítsák őket – írja a Kyiv Idependent, hozzátéve, hogy a tájékoztatás valóságtartalmáról nem tudtak meggyőzödni.

Később Klicskov arról is írt, hogy egy újabb drón egy nem lakossági épületre zuhant az Orjolhoz közeli Malaja Szahanka falu közelében. A kormányzó szerint a támadások hátterében Ukrajna állhat, ám Kijev – szokásához híven – nem kommentálta az orosz területen történteket.

Mindenesetre hétfőn Nyizsnij Tagil külvárosából jelentettek robbanásokat egy vasútvonalon, egy másik olajraktár közelében. Moszkvában pedig a múlt héten ütött ki tűz egy transzformátorállomáson, több tömbházban áramszünetet okozva, alig pár nappal a Kijev elleni, széleskörű orosz légi csapások után, ami 260 ezer ukránt hagyott ideiglenesen áram nélkül.

A hideg idő beköszöntével Oroszország ismét az ukrán városokat és azok kritikus infrastruktúráját vette célba. A tavalyi légi csapások több nagy áramszünetet is kiváltottak a megtámadott országban. A tél közeledtével Ukrajna készült az elmúlt évihez hasonló támadásokra, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök október végén figyelmeztetett, hogy idén Ukrajna nemcsak megvédi magát, de válaszol is az általa terrortámadásoknak nevezett orosz bombázásokra.

Kapcsolódók

Kimaradt?