Migránsokat szállító hajó süllyedt el, legalább 13-an meghaltak

A tragédia az Égei-tengeren történt.

Legalább 13 ember meghalt, azt követően, hogy pénteken, az esti órákban a Görögországhoz tartozó Párosz partjaitól 8 km-re elsüllyedt egy menekülteket szállító vitorlás hajó. A görög parti őrség úgy tudja, hogy a hajón 80 személy tartózkodott, ezt állítják ugyanis a túlélők.A menekültek egy része már nem pillantotta meg Párosz szigetét/Fotó: Facebook/Paros Island

A vízi járművön utazó migránsok közülük 62-t sikerült kimenteni. A mentésben a parti őrség 5 hajója, 9 magántulajdonban levő hajó, egy helikopter és egy katonai szállító repülőgép vett részt.

Kevéssel korábban szintén az Égei-tengeren, Antiküthéra szigete közelében futott zátonyra egy migránsokkal megrakott hajó. A baleset 11 halálos áldozatot követelt, 52 férfit, 11 nőt és 27 gyereket azonban sikerült kimenteni.

Az ENSZ menekültügyi szervezetének (UNHCR) az adatai szerint idén 116 ezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unióba tengeri úton. A migránsok 55 százaléka Olaszországba tartott, 35 százalék Spanyolországba, 7 százalék Görögországba, a többiek pedig Ciprusra és Máltára.

Kapcsolódók

Kimaradt?