Miért hárította Budapest a románokra az ausztriai menekülttragédiát?

Lázár Jánost, a budapesti Miniszterelnökséget vezető minisztert péntek esti sajtótájékoztatóján reagált arra az újságírói kérdésre is, hogy mi alapozta meg azt a hírt, mely szerint az Ausztriában talált és bevándorlók holttesteivel zsúfolt kisteherautó vezetője esetleg román állampolgár.

Ezt a hírt ugyanis korábban éppen Lázár János jelentette be egy korábbi sajtótájékoztatón. A miniszter azt mondta, csütörtökön lényegében folyamatos kapcsolatban voltak az osztrák rendőrséggel. A rendszám azonosítása közben merült fel ennek a lehetősége.

„Ahogy a bűncselekmény felderítése haladt, újabb és újabb, időnként egymást cáfoló információk is előtérbe kerültek, mint ahogy ez egyébként minden bűncselekmény esetében előfordul. Itt nyilvánvalóan egy embercsempész hálózatról beszélhetünk” - tette hozzá.

Mint ismert, utóbb kiderült: nincs sem magyar, sem román állampolgár a menekültek halálát okozó gyanúsítottak között. A magyar Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai három bolgár és egy afgán állampolgárt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe csütörtökön az ausztriai A4-es autópályán hagyott, 71 menekült holttestét rajtő teherautó ügyében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?