Megkéselte iskolatársát és tanárát egy 16 éves fiatal

Késsel sebesített meg egy kamasz egy tanárt és egy diákot a dél-svédországi Kristianstad egyik gimnáziumában hétfőn – közölte a svéd rendőrség. Az elkövetéssel gyanúsított 16 éves fiatalt őrizetbe vették.
 
Az elkövetéssel gyanúsított, 2005-ben született fiatalt őrizetbe vették. A tájékoztatás szerint 16 éves áldozata súlyos, 55 éves áldozata pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.
 
Anders Olofsson kristianstadi rendőrfőnök elmondta, hogy a késelőt hét perccel az első segélyhívást követően sikerült elfogni. A gyanúsítottat most kétrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják.

A tett hátterét egyelőre homály fedi. Egy szemtanú a Dagens Nyheter című svéd lapnak nyilatkozva arról számolt be, hogy a fekete szájmaszkot viselő elkövető hangszóróval sétált be a tanterembe, majd rátámadt a tanárra.

A TV4 svéd televíziós csatorna szerint a mostani eset összefüggésben áll egy hasonló támadással, amelyet tavaly augusztusban követtek el a Kristianstadtól mintegy ötven kilométerre délnyugatra található Eslov településen.

Akkor is diák támadt rá az egyik, 45 éves iskolai alkalmazottra. A TV4 úgy tudja, az eslovi és a kristianstadi elkövetők „ismerték egymást, kapcsolatban álltak egymással az interneten és közös érdeklődésük az iskolai merényletekre irányult”.

(Címlapfotó: Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?