Másodszor is bőröndöt lopott a Biden-kormány tisztviselője

Korábban Minneapolis-Saint paul repülőterén tulajdonított el egy bőröndöt, most pedig Las Vegasban.

A Biden-adminisztráció Energiaügyi Minisztérium tisztviselője, Sam Brinton ellen két különálló esetben is vádat emeltek már bőröndök ellopása miatt az Egyesült Államok repülőterein – írja a Forbes cikke alapján a vg.hu.Sam  Brinton | Fotó: US Department of Energy

A genderfluidként, vagyis változó nemi identitású személyként ismert LMBTQ-aktivistát a múlt hónapban lopás bűntettével vádolták meg, a rendőrség szerint ellopta egy nő Vera Bradley márkájú bőröndjét a Minneapolis–Saint Paul nemzetközi repülőtéren szeptemberben. Brinton eleinte tagadta, hogy elvette volna a bőröndöt, de később elismerte a lopást. 

Pénteken lopás vádjával adtak ki Brinton elleni elfogatóparancsot, miután poggyászlopással vádolták meg  a nevadai Las Vegas-i Harry Reid nemzetközi repülőtéren.  A 34 éves Brinton december 19-én áll bíróság elé a minneapolisi lopás vádjával, amely öt évig terjedő börtönbüntetéssel és 10 ezer dollárig terjedő pénzbírsággal sújtható. Brinton jelenleg a kiégett fűtőelemek és hulladékok elhelyezéséért felelős helyettes államtitkár az amerikai energiaügyi minisztérium atomenergetikai hivatalában. Brinton az év elején került a címlapokra, miután a Twitteren azt írta, hogy „az egyik, ha nem a legelső nyíltan genderfluid személy lett a szövetségi kormányzat vezetésében”.

Kapcsolódók

Kimaradt?