Már október 7-én megölte a Hamász azokat az izraeli túszokat, akik holttestére most bukkantak egy gázai barlangban

Három izraeli túsz holttestét találta meg az izraeli hadsereg Gáza északi részén egy alagútban és vitte haza Izraelbe. Mindhármukat október 7-én ölték meg a terroristák, és cipelték át holttestüket Gázába. Az izraeli hadsereg idáig élő túsznak tekintette őket. Közben fokozta támadásait Gáza déli részén Irael. A Hamász csapatai is újraszerveződtek, ők északon fészkelték be magukat, de az izraeli haderő ott is támadásra készül.

A nyolcadik hónapjába lépő háborúban nem szűnnek a Hamász fegyveresei és az izraeli hadsereg közötti összecsapások. A térség folyamatos támadás alatt van, ezért a létszámában megfogyatkozott, de még mindig aktívan harcoló Hamász mára átcsoportosult Gáza északi részére, ahol újraszerveződtek – hangzott el az M1 Híradó című műsorában.

Az izraeli hadsereg igyekszik mindenhol megtalálni rejtekhelyeiket, és az egész Gázai övezetben harcba száll velük. Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője azt mondta, hogy eddig több tucat terroristát öltek meg Rafahban, számos föld alatti alagutat fedeztek fel, és katonai létesítményeket, köztük rakétakilövő helyeket semmisítettek meg. Egyelőre nem indítottak átfogó inváziót Rafah ellen, de erősítik állásaikat, és további katonákat küldenek a városba.

„Növeljük erőfeszítéseinket Rafahban. Több szárazföldi katonával és a légierővel elérjük céljainkat. Nagyon kemény csapást mérünk a Hamászra, megfosztjuk katonai képességeitől, és elérjük, hogy minden feltételt megteremtsünk ahhoz, hogy a túszok visszatérhessenek otthonaikba” – mondta Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, miután a haditengerészet illetékeseivel együtt járőrözött a gázai partvidéken.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?