Magyar–izraeli túsz szerepel a Hamász legújabb videójában

Az iszlamista Hamász terrorszervezet videófelvételt tett közzé szombaton két, október 7-én elhurcolt izraeli túszról, köztük a magyar–izraeli kettős állampolgárságú Omri Miranról.

A 47 éves Omri Mirant, két kislány édesapját a Nahal Óz kibucban található otthonából vitték el a terroristák a Gázai övezetbe, ahonnan egészen szombatig nem volt róla életjel. Egyik kislánya csak féléves volt elrablásakor. Miran mellett a 64 éves amerikai–izraeli kettős állampolgárról, Keith Siegelről is közzétettek egy felvételt, írja a Magyar Nemzet.

Ezeken a túszok családjukhoz és az izraeli kormányhoz szólnak, szeretetükről biztosítják hozzátartozóikat, és a kiszabadulásukat szolgáló egyezmény megkötését szorgalmazzák.

Nem egyértelmű, hogy mikor rögzítették a képsorokat, de Miran a videón azt mondja, hogy már 202 napja tartják fogva, Siegel pedig a jelenleg is tartó pészah ünnepét említi meg, ami arra utal, hogy a közelmúltban készülhettek a felvételek.

Keith Siegel és Omri Miran életjele a legvilágosabb bizonyítéka annak, hogy az izraeli kormánynak mindent meg kell tennie még a függetlenség napja előtt az összes elrabolt visszajutásáról szóló megállapodás jóváhagyásáért. Az élőket rehabilitálni kell, a meggyilkoltakat pedig méltóképpen eltemetni – emelte ki az elraboltak családjainak központja a videók közzététele után.

(Nyitókép: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?