Letartóztatták a világ egyik legnagyobb gyermekpornó-oldalának működtetőit

A világ egyik legnagyobb online gyermekpornó-oldalát működtette a német hatóságok szerint az a négy férfi, akik közül hármat Németországban, egyet pedig Paraguayban tartóztattak le áprilisban. A Boystown oldalnak több mint 400 ezer regisztrált felhasználója volt, írja a BBC.

A népszerű internetes böngészők által nem érzékelt, de attól még széles körben elérhető Dark Weben 2019 óta működő platform kiskorúak súlyos szexuális bántalmazását mutató felvételeket terjesztett. Az oldalt a német irányítású, de holland, svéd, ausztrál, amerikai és kanadai hatóságok közreműködésével megvalósított rendőrségi akció során leplezték le, és azóta megszüntették.

Az Europol jelentése szerint az akció olyan információkhoz juttatta a hatóságokat, amelyek újabb személyek letartóztatását és újabb áldozatok megmentését eredményezik majd.

Az online pedofil-hálózat működtetésével egy 40 éves paderborni, egy 49 éves müncheni, egy 64 éves hamburgi, valamint egy évek óta Dél-Amerikában élő 58 éves észak-németországi férfit gyanúsítanak. A német hatóságok kérték utóbbi kiadatását.

(Címlapfotó: Adobe Stock)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?