Kórházban kezelik Mario Vargas Llosa Nobel-díjas írót, másodszor fertőződött meg koronavírussal

Mario Vargas Llosa perui író, a 2010-es irodalmi Nobel-díj kitüntetettje, szombaton kórházba került COVID–19 betegséggel összefüggő komplikációk miatt, az elmúlt 15 hónapban másodszor – jelentették be a dél-amerikai író gyermekei hétfőn – írja az AFP hírügynökség.

„Tekintettel a média érdeklődésére apánk egészségi állapota iránt, bejelentjük, hogy szombat óta kórházban van, miután koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták" – áll a híres író három gyermeke, Alvaro, Gonzalo és Morgana közleményében.
„Kiváló szakemberek ápolják és a családja vele van" – tették hozzá, miközben arra kérték a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben édesapjuk magánéletét.
A közlemény nem nevezte meg a kórházat vagy a várost, ahol a perui írót kezelik.

Mario Vargas Llosa 2005-ben | Fotó: Wikipédia

Mario Vargas Llosa 2022 áprilisában került először kórházba koronavírus-fertőzéssel, akkor Madridban kezelték.

Mario Vargas Llosa 1993 óta spanyol állampolgár is. Kétlaki életet él, Lima és Madrid között ingázik, a déli félteke nyári időszakait tölti szülőhazájában. A zöld palota, a Négy óra a Catedralban, a Pantaleón és a hölgyvendégek írója 2010-ben kapta meg az irodalmi Nobel-díjat. 1986-ban neki ítélték oda a spanyol Nobel-díjként emlegetett Asztúria hercege díjat irodalom kategóriában, 1994-ben életművéért a legmagasabb spanyol irodalmi kitüntetésben, a Cervantes-díjban részesült.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?