Összesítették a Romániában a világjárvány kezdete óta koronavírus-fertőzésben elhunytak számát

Romániában a világjárvány kezdetétől ez év május 25-ig összesen 3425-en veszítették életüket COVID–19-ben, nekik nem voltak ismert társbetegségeik, derül ki az egészségügyi minisztérium a News.ro kérésére összesített adataiból.

A társbetegségek nélkül koronavírus-fertőzésben elhunytak közel fele hetven év feletti volt, közli a portál a minisztérium adatait.  Másrészt, a világjárvány kezdetétől napjainkig a meglévő hivatalos adatok szerint, összesen 64 808 haltak meg koronavírus-fertőzésben, vagy a fertőzés utáni szövődmények miatt, a többségüknek volt még valamilyen ismert társult betegsége.

Archív fotó: Kiss Gábor


Adrian Marinescu, a bukaresti Matei Balș Járványtani Intézet orvosigazgatója a portálnak nyilatkozva arra hívja fel a figyelmet, ha több megelőző és szűrőprogramot indítanak az országban, egyre több betegséget fedezhetnek fel a fiatalok és a középkorúak körében, tehát ha kijelentjük, hogy valakinek nem voltak társult betegségei, tulajdonképpen ez csak annyit jelent, hogy nem volt ismert más betegsége.

Rámutatott, azok esetében is, akiknek nincs más betegsége, lehetnek olyan kockázati tényezők, melyek a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásához vagy szövődményeihez vezettek, gyerekek esetében is előfordult, hogy a fertőzés halálos kimenetelű volt.

Az Országos Statisztikai Intézet adatai szerint, ez év első két hónapjában 24 ezeren veszítették életüket keringési betegségekben és több mint 7000-en rákban. Szintén az idei év első két hónapjában a légzőszervi megbetegedések csaknem 4700 halálesetet okoztak. Június 28-án az a Rendkívüli Helyzetek Országos Bizottsága jóváhagyta a COVID–19 világjárvány által generált járványügyi és biológiai kockázati állapot megszüntetést. Ettől az időponttól, a koronavírus-fertőzés kezelésére kijelölt kórházak és osztályok működése megszűnt, a fertőzöttek bármelyik kórházban, elkülönítve kezelik.
A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) július 1-től nem állít ki elektronikus oltásigazolványokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?