Kitiltották a kiskorúakat a World Press Photo kiállításáról Budapesten

Sérti a magyarországi gyermekvédelmi törvényt a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás, ezért erről kitiltották a kiskorúakat. Mindezt a Mi Hazánk mozgalom kezdeményezte, Csák János kultúrminiszter pedig jóváhagyta, sőt számon is kérte a Nemzeti Múzeum főigazgatóján, L. Simon Lászlón, hogy miért engedte be a közintézménybe a tárlatot.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalomelnökhelyettese törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János kulturális minisztertől a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt. A tárlaton – mint a képviselő írta - a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az „LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot”, illetve a „meleg idősotthont” ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat.

Fotó forrása: World Press Photo

Csák János a beadvány nyomán a családok védelméről szóló törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon L. Simon László főigazgatón, így a múzeum szigorította a kiállítás megtekintésének szabályait, és 18 év alattiak számára ezentúl nem értékesít jegyet – írja a Hvg.hu.

Vasárnap spontán tiltakozás kezdődött a szigorítás hírére a múzeum előtt. Az Egységes Diákfront szerint „a valódi gyermekvédelem a minőségi oktatással kezdődik, nem pedig azzal, hogy a 18 éven aluliakat kitiltják a világhírű World Press Photo kiállításról”.

A diákok bekötött szemmel tiltakoztak a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén. Kezükben a „7IGEN-es alternatív oktatási népszavazásnak” nevezett kezdeményezésük kérdései voltak olvashatók, „ezzel megmutatva, hogy ha a kormány valóban szeretne foglalkozni a gyermekvédelemmel, akkor az oktatás hét legsúlyosabb problémájával kezdje”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?