Kína megtisztítja a világhálót az „egészségtelen” tartalmaktól

A kínai kiberbiztonsági ügynökség szerint az obszcén, vulgáris, erőszakos és egyéb illegális információkat törölni kell az internetről a „pozitív online légkör” megteremtése érdekében. Azt ígérik, hogy még a pekingi téli olimpiai játékok előtt megkezdődik az világhálót megtisztító kampány, és eltávolítják az „illegális” tartalmakat az online térből – írja a Digi24.

A kiberbiztonsági ügynökség kedden egyhónapos „tisztítási” kampányt hirdetett meg, amelynek célja az „egészséges, boldog és békés online környezet” megteremtése. A Kínai Kibertér Felügyelet a Kínában népszerű WeChat közösségi hálózaton működtetett hivatalos oldalán tette közzé a kampányt ismertető közleményt.

A kampány során figyelmet fordítanak az internetes zaklatásra, a „pénzimádatot” bátorító, fényűző életmódot bemutató tartalmakra. Szigorúan korlátoznak olyan internetes eseményeket is, amelyeket már korábban illegális tevékenységen ért vagy erkölcstelennek minősített hírességek terveznének a követőik visszanyerésére.Illusztráció: Adobe Stock

Mindezek mellett tartalomszolgáltató internetes platformokat és hirdetéseket is vizsgálnak majd. A Kínai Kibertér Felügyelet közölte, hogy leállítja az „online pletykákat” terjesztő weboldalakat is. Egyéb „rossz” magatartásnak minősül az interneten népszerűsített túlzott evés vagy ivás, a tarot kártyák használata és a jóslás.

A közlemény szerint a kampány célja „egészséges és harmonikus online környezet biztosítása az internetezők, különösképpen a kiskorúak számára” a tavaszünnep néven is ismert kínai újév idejére. A kínai újév az ország legjelentősebb hagyományos ünnepe, és egy héten át tartó hivatalos munkaszünettel jár együtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?