Kiderült, mi okozta Matthew Perry halálát

Matthew Perry, aki évtizedekig küzdött alkohol- és drogproblémákkal, a „ketamin akut hatása” miatt halt meg – jelentette a Los Angeles-i orvosszakértő a boncolási jegyzőkönyvben, amit közel két hónappal a színész halála után hoztak nyilvánosságra, írja az Index.hu portál. 

Matthew Perryt, aki a Jóbarátok című sorozatban Chandler Bing karakterét formálta meg, Los Angeles-i otthonának jakuzzijában találták meg holtan október 28-án. A hatóságok helyi idő szerint délután négy órakor mentek ki a színészhez, környezetében pedig nem találtak kábítószert, idegenkezűség nem merült fel.

Fotó: Wikipedia

A halottkém szerint Perry szervezetében opioid buprenorfin is volt, halálát pedig fulladás okozta. A jelentés szerint koszorúér-betegséggel is küszködött. Az orvosszakértő a buprenorfin hatását is a halálában szerepet játszó tényezők közé sorolta.

A boncolási jegyzőkönyv szerint Perry ketamininfúziós terápiát kapott, és a legutóbbi kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A jelentés megjegyezte, hogy a halálakor a szervezetében lévő ketamin nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb.

A ketamin egy erős érzéstelenítő, amely egyre népszerűbbé válik a depresszió, a szorongás, a poszttraumás stressz és más nehezen kezelhető mentális problémák alternatív terápiájaként.

Matthew Perry halálhíre az egész világot megrázta, a sztárvilágból rengetegen fejezték ki együttérzésüket, és osztották meg gondolataikat a színészről. Két nappal a halála után a Jóbarátok főszereplői – Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer – közös közleményben reagáltak barátjuk halálára. Perrytől november 3-án vettek végső búcsút szerettei és színésztársai. Sírja a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben található.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?