Hetente tizenegy menekült gyermek hal meg a Földközi-tengeren

Hetente tizenegy menekült gyerek hal meg a Földközi-tengeren, az UNICEF a migráns kiskorúak védelmére szólítja a kormányokat, adta hírül a digi24 . Az UNICEF becslései szerint idén legalább 289 gyermek halt meg vagy tűnt el, miközben megpróbált átkelni a veszélyes közép-mediterrán útvonalon Észak-Afrikából Európába.

Ugyanezen forrás szerint 2018-tól napjainkig mintegy 1500 gyermek halt meg vagy tűnt el, amikor megpróbált átkelni a Földközi-tenger középső részén, ami az ezen az útvonalon meghalt vagy eltűnt 8274 áldozat egyötödét teszi ki. A Földközi-tenger középső része az egyik legveszélyesebb útvonallá vált a gyermekek számára. Ezen az útvonalon számos hajótörésnek nem volt túlélője, vagy fel sem jegyezték az eseményt, így a gyermekáldozatok tényleges száma valószínűleg sokkal magasabb.Az elmúlt hónapokban gyermekek és csecsemők is életüket vesztették ezen az útvonalon, valamint más földközi-tengeri útvonalakon, a Nyugat-Afrikából induló atlanti-óceáni útvonalon, többek között a közelmúltban Görögország és a spanyolországi Kanári-szigetek partjainál történt tragédiák során.

Fotó forrása: Agerpres

Az UNICEF sürgeti a kormányokat, hogy biztosítsanak nagyobb védelmet a veszélyeztetett gyermekek számára a tengeren, valamint a származási, tranzit- és célországokban. Felszólítja az Európai Uniót is, hogy biztosítsa, hogy a védelmi intézkedések bekerüljenek a jelenleg tárgyalás alatt álló Európai Migrációs és Menekültügyi Paktumba.

(Nyitókép: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?