FRISSÍTVE: Fegyveres támadás egy bevásárlóközpontban – lelőtték a támadót

Százakat menekítettek ki szombaton egy Sydney-i bevásárlóközpontból, miután többeket is leszúrtak. Két tanú lövéshangokat is hallott. A rendőrség közleménye alapján egy férfit lőttek le, de több halálos áldozata is lehet a támadásnak. FRISSÍTÉS: A támadó is meghalt. 

Az ausztrál hatóságok tájékoztatása szerint helyi idő szerint 16 óra előtt riasztották őket a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontba, miután többeket megkéseltek. A rendőrség kiürítette a helyszínt, ahol több százan tartózkodtak. Azt is megerősítették, hogy egy férfit lelőttek.

Lövések eldördüléséről a Reutersnek nyilatkozó szemtanúk is beszámoltak, ugyanakkor a The Guardian beszámolója szerint legalább négy halálos áldozata van a támadásnak. Állítólag egy férfi „rohangált” körbe késsel a kezében a hat emeletes bevásárlóközpontban, még csecsemő is van a sérültek között. Szemtanúk szerint a hatóságok rálőttek a feltételezett támadóra, de ezt egyelőre még nem erősítették meg. A rendőrség arra kéri a helyieket, hogy kerüljék el a környéket.

FRISSÍTÉS: A The Guardian beszámolója alapján Anthony Cooke rendőrfőkapitány-helyettes sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az egyik tisztjük lelőtte a támadót, amikor az felé szegezte a kést. Úgy tudja, hogy áldozatai közül öten haltak bele a sérüléseikbe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen okból követte el a támadást. Nem zárják ki a terrorista merénylet lehetőségét, de eddig semmilyen magyarázatot nem találtak a férfi tettére. Cooke leszögezte, csak egy támadó volt, a késelő lelövésével megszűnt a veszély a helyszínen.

(Nyitóképünk forrása: reyah_h/X)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?