Földrengés Japánban: 84-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Eddig összesen 84 halálos áldozata van a Japánban történt földrengésnek, 79 embert eltűntnek nyilvánítottak – írja a G4Media. Mint ismert, a Noto-félszigetet hétfőn 7,6-os erősségű földrengés rázta meg.

Sokan még mindig a romok alatt vannak, és már jelentősen csökkent a túlélési esély. Az összeomlott házak környékén nagyon nehéz a mentés, mellesleg az időjárás sem kedvez, nagyon hidegben kell dolgozniuk a mentőcsapatoknak.

Fotó: Agerpres/EPA

A hatóságok szerint több mint 200 épület semmisült meg, mintegy 34 ezer embert helyeztek el evakuációs központokban. A földrengés sújtotta régiókban a segélyezésen dolgozók vizet, takarókat, élelmet és egyéb ellátmányt osztanak a rászorulóknak. A Noto-félsziget számos települése nehezen közelíthető meg, egyes helyeken a víz-, az energia- és a mobilszolgáltatás sem állt még helyre.

A rengés középpontja az Isikava prefektúrában lévő Vadzsimától 30 kilométerre északkeletre volt, mintegy 16 kilométer mélységben. A földrengés után 1,2 méter magas hullámokkal szökőár érte el Vadzsima kikötőjét. Az elmúlt napokban több mint száz utórengés történt a térségben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?