Enyhítettek a járványkorlátozásokon Dél-Afrikában

Eltörölték az éjszakai kijárási tilalmat Dél-Afrikában, a hatóságok szerint az ország túljutott a negyedik koronavírus-hullám csúcsán, írja a BBC.

A kormány közleménye szerint az omikron-variáns, amelyet novemberben Dél-Afrikában azonosítottak először, gyorsan terjedt, de kevesebb súlyos, kórházi kezelést igénylő esettel járt, mint a korábbi járványhullámok. A kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma országos szinten csökkent, jelentették be.Fotó: Agerpres

A december 25-ével záruló héten 89 781 új fertőzöttet regisztráltak Dél-Afrikában, míg az azt megelőző héten 127 753-at.

A hatóságok eltörölték az éjfél és hajnali négy óra közötti kijárási tilalmat, az alkoholkereskedéseknek sem kell este 11-kor bezárniuk. Beltéren azonban továbbra sem gyűlhetnek össze 1000-nél, kültéren pedig 2000-nél, illetve a helyszínek befogadóképességének 50 százalékánál többen, emellett továbbra is oltakozásra biztatják a lakosságot, a maszkviselés kötelező.

Dél-Afrikában a járvány kezdete óta közel 3,5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, közülük 90 ezren haltak meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?