Elnapolták a döntést a román herceg kiadatása ügyében

A párizsi táblabíróság november 29-re halasztotta a döntést Pál herceg, II. Király román király unokájának kiadatása ügyében. Paul Phillippe kiadatását, mint ismeretes, Románia kérte, miután 2000-ben három év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték egy korrupciós ügyben.

Fotó: Pál herceg Facebook-oldala/archív

A băneasai királyi farm törvénytelen visszaszolgáltatása miatt elítélt herceg ellen nem sokkal elítélését követően adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, amely alapján tavaly júniusban tartóztatták le Franciaországban. Románia kérte a kiadatását.

Mint arról korábban írtunk, a korrupciós ügy 2006-ban kezdődött, amikor Pál eladta a román királyi birtok egy 28 hektáros részét és 47 hektárnyi erdőt Beny Steinmetz üzletembernek. Az ügyészség szerint Pálnak nem volt joga ahhoz, hogy a királyi birtokot eladja, ugyanis a bíróság csak 2012-ben ismerte el őt II. Károly király örököseként.

A bíróság az ügyben 7 év börtönre ítélte az amúgy gyémánt-bizniszből meggazdagodó Steinmetz-et. Remus Truica, Adrian Năstase korábbi miniszterelnök kabinetfőnöke, akinek kulcsszerepe volt a királyi birtok átjátszásában, 5 évet kapott.

Pál herceg Párizsban született, a román királyi család egyik oldalágában. Nagyanyja Zizi Lambrino volt, aki alig egy évig Károly koronaherceg, a későbbi II. Károly király felesége. A házasságot azért bontották fel, mert Lambrino nem volt elég magas rangú, ráadásul Ferdinánd román király nem egyezett bele a házasságba. A kurta frigyből született Carol Lambrino, Pál herceg édesapja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?