Bocsánatot kért a BBC a Gázáról szóló beszámolója miatt

A BBC bocsánatot kért azt követően, hogy egy műsorvezető tévesen azt állította, hogy Izrael a gázai Al-Sifa kórházban végrehajtott művelet során az egészségügyi személyzetet és az arabul beszélőket vette célba – idézte a Mandiner portál a The Times of Israelt.

A BBC állításával ellentétben az történt, hogy az izraeli hadsereg (IDF) orvosokat és arabul beszélőket vitt magával a kórházba, hogy a lehető legkevesebb civil áldozattal járjon a háború. „Ez az állítás téves volt, és a Reuters egyik jelentését idéztük rosszul” – közölte később a brit műsorszolgáltató. „Elnézést kérünk ezért a hibáért, amely alulmúlta a szokásos szerkesztői normáinkat. Az események helyes verzióját percekkel később sugároztuk” – közölte a BBC.

Izraeli katonák akcióban Fotó: az Israel Defence Forces Facebook oldala

Közben a Jeruzsálemben azt közölték, hogy az izraeli hadsereg fegyvereket talált a gázai Al-Sifa korházban. A Hamász ugyanakkor Izrael propagandájának tartja a bejelentést. Egy nappal azután, hogy az izraeli hadsereg behatolt a kórházba, az IDF bejelentette, hogy folytatják a katonai műveletet az épületben, ahol még mindig több száz beteg és egészségügyi dolgozó van.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?