Az orosz Balti Flotta elleni diverzió megakadályozásáról számolt be az FSZB

Őrizetbe vettek Kalinyingrádban egy helyi lakost, aki ukrán utasításra diverziót és terrorcselekményeket tervezett végrehajtani az orosz Balti Flotta létesítményei és a hrabrovói repülőtér ellen - közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közkapcsolati központja.

Az FSZB szerint az 55 éves, orosz állampolgárságú gyanúsított az Oroszországban terrorszervezetnek minősített Azov ukrán fegyveres alakulat megbízásából készült terrorcselekmények elkövetésére az orosz haditengerészet és a kalinyingrádi exlávé nemzetközi polgári repülőtere ellen. Megtalálták nála az Azov aktív tagjaival folytatott levelezését, valamint a rejtekhelyét, ahol egy körülbelül öt kilogramm trotilegyenértékű improvizált robbanószerkezetet, továbbá pokolgépgyártáshoz szükséges alapanyagokat és Azov-propagandaanyagokat foglaltak le.

Az FSZB szerint a gyanúsított beismerő vallomást tett, és egy meg nem nevezett szomszédos országban is terrortámadás végrehajtására készült. A férfi ellen terrorcselekmény előkészítése és törvénytelen fegyvergyártás címén eljárás indult.

Kapcsolódók

Kimaradt?