banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Az Európai Bizottság elnökével tárgyalt Florin Cîţu az országos helyreállítási tervről

Építő jellegű beszélgetést folytatott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, a Románia által beterjesztendő országos helyreállítási tervről (PNRR) – közölte kedden késő este Florin Cîţu miniszterelnök Brüsszelben.

Florin Cîţu és Ursula von der Leyen | Fotó: gov.roA kormányfő azt mondta: szerdán a bizottság más tagjaival folytatja az egyeztetést. A miniszterelnök kedden kijelentette, hogy brüsszeli látogatása során meg kíván bizonyosodni a felől, hogy az országos helyreállítási terv keretében Romániának juttatott források a gazdaság „legtermékenyebb" ágazataiba kerülnek.

„A PNRR-nek két összetevője van: egy reformkomponense, amelyet a költségvetési stratégia által vállaltunk, és van egy beruházási komponense, s ez ügyben egyértelmű üzenetem van: Romániának vannak bizonyos prioritásai, amelyeket be akar vonni a PNRR-be” – magyarázta a Cîţu.

A kormány által bejelentett napirend szerint a miniszterelnök szerdán találkozik Brüsszelben Adina Vălean közlekedési biztossal, valamint Margrethe Vestagerrel és Valdis Dombrovskival, az Európai Bizottság ügyvezető alelnökeivel.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?