Trump csak a róla szóló pozitív híreket kapja kézbe

Naponta két alkalommal kapja kézbe a híreket egy dossziéban Donald Trump elnök, de csak a pozitív médiamegjelenésekkel szembesíti a stábja – derül ki a Vice cikkéből.

Minden reggel kilenckor és délután fél ötkor kapja kézbe a dossziékat. Ezek 20-25 oldalt tesznek ki, és tartalmazzák a pozitív újsághíreket és "őt csodáló" Twitter-bejegyzéseket, televíziós adások pillanatképeit, képaláírással, valamint olyan fotókat róla, amelyeken "erőteljesnek" néz ki.

A dossziét összeállítók egy névtelen forrás szerint mindössze azt az utasítást kapták, hogy a napi kétszer megjelenő csomag "kibasszottul pozitív" kell legyen – ezért is nevezik néhányan ezt a "propaganda-dokumentumnak".

A munka már reggel hattól elkezdődik: különböző tévécsatornákat néznek és átfésülik a világhálót a különböző pozitív hírekért, bejegyzésekért. Cél, hogy az elnök már reggel "jó kedvében legyen", egy informátor szerint ez "talán az ország számára is előnyös".

Sean Spicer korábbi szóvivő a Vice-nak azt mondta, az információik "több szinten is tévesek", de azt már nem kommentálta, hogy mit tudnak rosszul.

David Axelrod, Barack Obama korábbi elnök tanácsadója elmondta, ha Obama kapott volna a kezébe egy ilyen gyűjteményt, nevetésben tört volna ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?