24.hu: magyar fiatalok is áldozatul estek a Kék Bálnának

Ötvennél is több magyar fiatal csatlakozott már ahhoz a Kék Bálna nevű internetes csoporthoz, amely szuicid hajlamú fiatalokat szólít meg, és sok esetben öngyilkosságba kergeti őket – írta a 24.hu. A lap szerint hárman már feladatot is kaptak, az ügyben rendőrségi feljelentés is történt. 

Mint korábban írtuk, a Kék Bálna nevű „játék” állítólag ötven napig tart. A csatlakozó fiataloknak utasításra különböző feladatokat kell teljesíteniük. Példál meg kell vágniuk magukat, majd videófelvétellel kell bizonyítaniuk, hogy végrehajtották a feladatot. Az utolsó feladat állítólag az öngyilkosság.

A 24.hu azt írja, hogy "már biztos, hogy Magyarországot is elérte" a hálózat. A cikk szerint pénteken a VII. kerületi rendőrkapitányságon tett bejelentést egy ember, aki még képernyőfotókat is átadott bizonyítékként a magyar fiatalok csatlakozásáról. Úgy tudják, már 50-nél is több magyar fiatal csatlakozott a csoporthoz, és közülük "hárman már egyértelműen a belső körben vannak, ahol megkapták az első úgynevezett »kihívásokat«".

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette: pénteken este hét órakor "egy hölgy adott át egy adathordozót a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársának azzal, hogy internetes oldalakról lementett képernyőfotók találhatók rajta. A rendőrség vizsgálja az adathordozó tartalmát."

Mint korábban írtuk, a bukaresti belügyminisztérium eddig 54 olyan szerencsétlen romániai esetet regisztrált, amely összefüggésbe hozható a Kék bálnával. Eddig azonban csak egyetlen esetről (a nagyszebeni tömbházról lezuhant lány halála) állítják a hatóságok, hogy köze lehet a játékhoz. Korábban itt írtunk arról, hogy a Kék bálnához kapcsolódó hírek egy része valószínűsíthetően kamu, ám a román hatóságok nagyon komolyan veszik a jelenséget.

Kapcsolódók

Kimaradt?