Ügyészség: a Kék Bálna áldozata volt a tömbházról lezuhant nagyszebeni lány

Az ügyészek szerint a Kék Bálna nevű játékkal hozható összefüggésbe annak a 15 éves nagyszebeni lánynak a halála, aki március 15-én lezuhant egy toronyház tetejéről. Alapos a gyanú, hogy nem baleset, hanem öngyilkosság történt.

A vádhatóság szerdai közleménye szerint a diáklány telefonján található adatok azt bizonyítják, hogy az áldozatot behálózta a gyilkos játék. „V. D. Ş. letöltötte a Kék Bálnának nevezett játékot, és a vovo_666 álnevet használva rákapcsolódott. A Facebookra és az Instagramra feltöltött posztjai azt igazolják, hogy végigjárta a játék különböző szakaszait, emellett öngyilkossággal kapcsolatos fotókat töltött fel a közösségi oldalakra” – idézte a Mediafax az ügyészség közleményét.

A vádhatóság tájékoztatása szerint több tanút is kihallgattak abból a társaságból, akik a végzetes estén a tömbház tetején tartózkodtak. A tanúk azt állították, hogy Nagyszeben panorámáját akarták megcsodálni, amikor a tragédia történt.

Az ügyészek szerint „alapos a gyanú”, hogy „VDŞ halála nem baleset volt, hanem öngyilkosság”, amelyre eddig azonosítatlan személyek vették rá az áldozatot, a Kék Bálna nevű játékon keresztül. A lány több feladatot kapott ezektől a személyektől, és a végső feladat az volt, hogy vessen véget az életének – olvasható a közleményben.

Mint korábban írtuk: az előzetes vizsgálatok szerint a lány úgy halt meg, hogy nekitámaszkodott a tető mellvédjéhez rögzített vaskorlátnak, amely leszakadt a súlya alatt.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?