Trudeau: muszlimok elleni terrortámadás történt a kanadai mecsetben

A kanadai miniszterelnök elítélte és gyáva terrortámadásnak minősítette a québeci iszlám kulturális központban történt vasárnap esti lövöldözést - tájékoztat az EuroNews. 

Hatan meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek – egyesek súlyosan –, amikor a támadók az esti ima végén tüzet nyitottak a központ mecsetében. A férfiak számára fenntartott részen félszázan tartózkodtak.

A hatóságok a támadás egyik gyanúsítottját a helyszínen, a másikat a közelben elfogták.

"Végül még néhány szót intéznék quebeci muszlim honfitársainkhoz. Veletek vagyunk, otthon vagytok itt, mindannyian örömmel látunk benneteket Quebecben. Továbbra is együtt kell építenünk egy nyitott, barátságos és békés társadalmat" – mondta Phillippe Couillard, a tartományi kormányfő.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Twitter-oldalán azt írta, “elítéljük a muzulmánoknak menedéket nyújtó központ elleni terrortámadást”. 

“A kanadai muzulmánok a nemzet fontos részét alkotják, ezeknek az értelmetlen cselekedeteknek nincs helyük közösségeinkben, városainkban és az országban” - írta a miniszterelnök. 

Az őrizetbe vett támadókról nem osztott meg információt a kanadai rendőrség. A hat áldozatról annyit tudni, hogy 35 és 70 év közöttiek, de az iszlám központ vezetője szerint félő, hogy gyerekek is vannak közöttük.

Kapcsolódók

Kimaradt?