Lövöldözés a québeci iszlám kulturális központban

Lövöldözés volt vasárnap a québeci iszlám kulturális központ mecsetében, legalább öten meghaltak, többen megsebesültek.

Sajtóhírek szerint három, szemtanúk szerint két fegyveres hajtotta végre a támadást az esti ima idején a kandai nagyváros kulturális központjának mecsetjében. Negyvenen lehettek a lövöldözés idején az épületben.

A Guardian értersülése szerint két embert őrizetbe vettek. Egyelőre nem tudni, pontosan hányan haltak meg a vasárnap este 8 óra körül végrehajtott támadásban, több sebesült is van. Mohamed Yangui, a mecset vezetője, aki nem volt az épületben a támadás idején azt mondta, hogy öten haltak meg. A sebesültek pontos számáról ő sem beszélt, csak annyit mondott, hogy különböző kórházakba vitték őket.

Senkit sem engednek az épület közelébe, kordonnal zárták le a rendőrök a környéket. A Reuters hírügynökség szerint a merénylet után a rendőrség különleges egysége behatolt az imahelyre.

A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy két embert őrizetbe vettek, és vannak halottak, de nem közölt pontos számokat sem a halálos áldozatokról, sem pedig a sebesültekről. A La Presse című kanadai lap internetes kiadása arról ír, hogy az egyik gyanúsítottnál AK-47-es gépkarabély volt.

Tavaly júniusban, a szent böjti hónap, a Ramadan idején valaki egy levágott disznófejet tett a mecset bejárata elé, „Jó étvágyat!” felirattal.

Kimaradt?