Bild: a lengyel sofőr hősiesen harcolt a terroristával

A Bild információi szerint a berlini merényletben meghalt lengyel kamionsofőr él a támadás pillanatában és hősiesen harcolt a terroristával, hogy emberéleteket menthessen. Ekkor a terrorista késsel többször megszúrta őt, majd amikor megállt a teherautó, akkor lelőtte őt és elfutott. 

A Bild német bulvárlap azt állítja, hogy megszerezte a berlini merényletben meghalt lengyel kamionsofőr boncolási jegyzőkönyvét. Eszerint a férfi élt a támadás közben. A kabinban ült, amikor a terrorista az emberek közé kormányozta a járművet, ő pedig megpróbált harcolni, és elrántani a kormányt, hogy emberéleteket mentsen. Ekkor a terrorista késsel többször megszúrta őt, majd amikor megállt a teherautó, akkor lelőtte őt és elfutott. 

A Welt azt írja, hogy a támadás áldozatai között külföldiek is lehetnek, egy izraeli és egy olasz nőt például még keresnek. Az Ansa olasz hírügynökség szerint egy sulmonai 31 éves nő telefonját megtalálták a támadás helyszínén. A családját már értesítették. A nő három éve élt Németországban, egy szállítmányozási vállalatnál dolgozott. Egy izraeli nő a férjével volt a piacon a támadás idején. A férfi megsérült, Benjamin Netanyahu izraeli kormányfő pedig azt nyilatkozta, hogy félnek, a nő nincs életben.

Klaus Bouillon, a belügyminisztérium magas rangú munkatársa bejelentette, hogy növelik a rendőrségi jelenlétet a következő napokban, és gépfegyveresekkel őrzik majd a karácsonyi vásárokat. A belépést pedig fizikailag megnehezítik majd. A Bildnek a belügyminiszter azt nyilatkozta, növelik a biztonsági ellenőrzéseket, ez vonatkozik szilveszterre is. A CSU katonákat követel az utcákra, jelentette be Florian Hahn, a keresztényszocialisták külügyi és biztonsági szakértője. A CDU és a szociáldemokraták szerint ez felesleges.

Kapcsolódók

Kimaradt?