Magyarul beszélhetett a budapesti robbantó, szélsőjobboldali szálakat is sejtenek

Magyarul beszél, és még ahhoz is volt hidegvére, hogy a detonáció után cipőt cseréljen a Teréz körúti robbantó – tudta meg a Bors. A Népszava arról értesült, hogy magyar szélsőjobboldaliak is állhatnak a Teréz körúti merénylet hátterében, legalábbis ezt a szálat is vizsgálják.

A Bors kiszivárgott információkra hivatkozva azt írja, az elkövető a robbanás után ledobta a világos színű horgászkalapját, majd a dzsekije kapucniját húzta a fejére. Pontos terv szerint cselekedett, hiszen ezután fehér sportcipőjét is lecserélte, majd a Blaha Lujza tér felé vette az irányt. Az egyik szórakozóhely előtt nekiment egy kidobónak, akitől tiszta magyarsággal elnézést kért. Dr. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.

A Népszava szerint nem zárható ki, hogy a terrorizmusért nemrég elítélt Budaházy Györgyék szimpatizánsai közelében kereshető a felbujtó és az elkövető, bár a tettesek akár külföldiek is lehetnek.

A lap forrásai szerint az ítéletet követően Budaházy összeroppant, mert vagy felmentést, vagy lényegesen „barátibb elbírálást”, enyhébb büntetést várt. Társai, szimpatizánsai is feldühödtek a szerintük igazságtalan döntés miatt. Ezért is vizsgálják azt, hogy a „Magyarok Nyilai” és szélsőséges követői által - szerintük okkal - gyűlölt rendőrök elleni merényletnek lehet-e köze a néhány héttel ezelőtti ítéletnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?