Kétszer temették el az olaszországi földrengésben elhunyt román férfit

A Vâlcea megyei Fârtăţeşti-ből származó Păunescu-házaspár is életét vesztette az olaszországi Amatrice városát augusztus 24-én romba döntő földrengésben. Azonosításuk után az olasz hatóságok lezárt koporsóban Romániába küldték a holttesteket, ahol a rokonok megadták nekik a végtisztességet. Igen ám, de szombaton újabb koporsó érkezett Olaszországból…

A DNS-vizsgálatok elvégzése után jöttek rá az olasz hatóságok arra, hogy nem Victor Păunescu volt abban a lezárt koporsóban, amelyet Fârtăţeşti-be küldtek. A hibát korrigálandó szombaton megérkezett a Vâlcea megyei faluba a román férfi holttestét tartalmazó koporsó, ám azt már nem tudták volt felesége, Simona mellé temetni, mert helyét elfoglalta annak az olasz férfinek a teteme, akit korábban helyette „előreküldtek”. Így Victor Păunescu távolabb, egy külön sírba került.

Fârtăţeşti-ben óriási a felháborodás. A rokonok az olasz és a román hatóságokat okolják a hibáért, amiért nem engedték, hogy elhantolás előtt felnyissák a koporsót. Nicolae Voicescu, a falu polgármestere azzal próbálja csillapítani a kedélyeket, hogy ekkora természeti katasztrófa esetén „ilyenek is megtörténhetnek”. Közben az olasz hatóságok felvették a kapcsolatot a román külügyminisztériummal a tévedésből Romániába szállított olasz férfi holttestének az exhumálása és visszaküldése érdekében.

Mint korábban írtuk, augusztus 24-én a Richter skálán 6.2-es erősségű földrengés rázta meg Közép-Olaszországot. A legsúlyosabban Amatrice városát értintette a katasztrófa, ahol a Păunescu-házaspár is élt. A földrengésben 290 személy életét vesztette, közöttük 11 román állampolgár. 

Kapcsolódók

Kimaradt?