FRISSÍTVE: 11-re emelkedett az olaszországi földrengés román áldozatainak száma

FRISSÍTVE:  A bukaresti külügy már 11 olyan román állampolgárról, illetve romániai származású személyről tud, aki életét vesztette az olaszországi földrengésben. A tárca tájékoztatása szerint további 14 romániairól nem tudnak semmit, őket továbbra is keresik. 

A tárca ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy a kórházakban ápolt öt román állampolgár állapota stabil, nincsenek közvetlen életveszélyben. Öt román állampolgár holttestét hétfőn hozzák Romániába.

Az olasz polgári védelem tájékoztatása szerint szombat délre 290-re emelkedett az áldozatok száma, miután újabb holttesteket találtak az éjszaka folyamán Amatrice városában, ahol a legnagyobb pusztítást okozta a szerda hajnali 6,2-es erősségű földmozgás. A Roma szálloda romjai alatt éjszaka három holttestet találtak. Egyedül Amatrice városában 230 helyi lakos és turista halt meg. 

Olaszország-szerte szombaton gyásznapot tartottak az áldozatok emlékére, félárbócra eresztették az állami intézményeken a nemzeti lobogókat. Az Amatricéhez közeli Ascoli Piceno városába eltemetnek szombaton 35 áldozatot, egy sportcsarnokban ravatalozták fel őket, és már órákkal a szertartás előtt gyászolók sokasága gyűlt össze a helyszínen. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?