Földrengés Olaszországban: másodpercekig mozgott a föld Rómában is

6,4-es erősségű földrengés volt Olaszországban szerda hajnalban, Perugia térségében - közölte az amerikai földtani intézet. Az olasz állami tévé szerint Rómában is másodpercekig mozgott a föld. Több helyszínről súlyos károkat jelentettek, reggel 6 óráig két halottról jött hír.

A helyi idő szerint 3 óra 36 perckor bekövetkezett rengést Rómában is tisztán érezni lehetett. A földrengés pánikot keltett, a tűzoltóságot több százan hívták.

A közlés szerint a rengés fészke igen kis mélységben, mindössze 10 kilométerrel a földfelszín alatt volt. A földmozgás után a RAI állami televízió azt jelentette: Lazio és Umbria régió határán lehetett a földrengés epicentruma. A 6,2-es erősségű rengés a fővárostól északra fekvő Rieti városát is érintette.

Matteo Renzi miniszterelnök szóvivője a Twitteren azt közölte, hogy a kormány felvette a kapcsolatot a polgári védelmi hatóságokkal.

Az első, nagyobb rengés után nagyjából egy órával egy 5,5-ös utórengés is volt. Az amerikai földtani intézet első becslése szerint komoly károk keletkezhettek a térségben. Az olasz ANSA hírügynökség azt jelentette, hogy Ascoli Piceno és Amatrice városokban több épület összedőlt – írják a CNN oldalán.

Helyszíni közlés szerint súlyos károkat okozott a szerda hajnali olaszországi földrengés az ország középső részén lévő Amatrice városában, és többen megsérültek - jelentette az MTI tudósítója.

Sergio Pirozzi, Amatrice polgármestere a SkyTg24 hírtelevíziónak sírva mondta el, hogy a város fele „nincsen többé”. Azonnali segítséget kért az épületek romjai alatt levő emberek kimentésére.

Elmondta azt is, hogy a város központi sétálóutcája megsemmisült. Tűzoltókra és helikopterekre van szükség – mondta. Hozzátette, hogy az Appenninekben levő település nehezen megközelíthető a bevezető utak omlása miatt is.

Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője „jelentősnek” nevezte a Közép-Olaszországot hajnalban megrázó, 6,2-es erősségű rengés földrengést.

A RAI állami televízió szerint egy kis hegyi településről, a Marche tartománybeli Arqata del Trontóból két halottról érkezett hír reggel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?