Vlagyimir Putyin ismét a Krím félszigetre utazott

Ismét a Krím félszigetre utazott csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy részt vegyen az államtanács elnökségének ülésén, amelynek témája a közlekedési infrastruktúra fejlesztése Oroszország déli részén.

Putyin immár hatodik alkalommal látogatott el a Krímbe azt követően, hogy Oroszország 2014-ben, a helyi népszavazás nyomán elcsatolta Ukrajnától a félszigetet.

Az államtanács elnökségének ülésén részt vesz Dmitrij Medvegyev kormányfő is. Az államtanács az elnök mellett működő, nem alkotmányos tanácsadó testület, munkájában rendszerint részt vesznek a kormányzat, a törvényhozás és a regionális hatalmi szervek vezetői.

A Krím ügyében az elmúlt napokban Moszkva és Kijev között ismét nőtt a feszültség, ezúttal a vasárnap megtartandó oroszországi parlamenti és helyi választások miatt. Ukrajna arra kérte a nemzetközi szervezeteket, hogy ne küldjenek megfigyelőket a félszigetre, és hogy ne ismerjék el az ottani választások eredményét. Kijev egyúttal megtagadta annak lehetőségét, hogy orosz állampolgárok az ukrán területen lévő orosz külképviseleteken voksolhassanak.

Kapcsolódók

Kimaradt?