Magyarországról Romániába akart szökni egy guineai férfi

Magyarországról Romániába akart a zöldhatáron átjutni a hét végén egy guineai férfi. Az illegális határátlépésben a kedvese, egy 40 éves román nő segítette.

Embercsempészés miatt indult eljárás egy román nővel szemben, aki Gyula külterületén egy guineai férfinak próbált segíteni abban, hogy a zöldhatáron keresztül okmányok nélkül Romániába jusson – írta hétfőn a police.hu.

Gyula külterületén egy gát melletti erdős terület szélén bujkáló férfit és nőt igazoltattak a gyulai határrendészek szombaton 22 óra 20 perckor. Mivel a 36 éves guineai férfinál nem volt olyan okmány, amellyel jogszerűen Magyarország területén tartózkodhatott volna, ezért a 40 éves román nővel együtt előállították a Határrendészeti Kirendeltségre.

A vizsgálati munka során felmerült a gyanúja, hogy a nő illegális módon a zöldhatáron keresztül Romániába akarta juttatni az élettársát, ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást.

A határrendészek a férfit tiltott határátlépés szabálysértés miatt kiutasítást előkészítő őrizetbe vették és a kiskunhalasi Őrzött Szállásra vitték.

Kapcsolódók

Kimaradt?