Putyin brit szakértők jelenlétében bontatja fel a fekete dobozt

Vlagyimir Putyin orosz elnök brit szakértőket hívott meg, hogy vegyenek részt a török légierő által a szíriai-török határtérségben lelőtt orosz vadászbombázó adatrögzítő berendezéseinek vizsgálatában - közölte a Kreml.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden bemutatta az orosz elnöknek a lelőtt Szu-24-es orosz vadászbombázó feketedobozát. Vlagyimir Putyin arra utasította a tárcavezetőt, hogy csak nemzetközi szakértők jelenlétében nyittassa fel az adatrögzítőt.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint a vizsgálatra meghívandó nemzetközi szakértők listáját az orosz védelmi minisztérium fogja összeállítani.

Putyin szerdán telefonbeszélgetést folytatott David Cameron brit miniszterelnökkel ez utóbbi kezdeményezésére. Többek között beszéltek a a közel-keleti biztonsági helyzetről, ezen belül a szíriai konfliktus rendezésének kérdéséről és az elnöki hivatal megfogalmazása szerint megállapították, hogy a két ország hasonló módon ítéli meg az Iszlám Államtól és a térségben tevékenykedő többi terrorszervezettől kiinduló fenyegetést. Cameron együttérzését fejezte ki az orosz vadászgép lelövésével, illetve annak áldozataival kapcsolatban.

Kapcsolódók

Kimaradt?