Török üzletembereket tartóztattak le Oroszországban

Őrizetbe vettek 39 török üzletembert az oroszországi Krasznodarban a bevándorlásügyi hatóságok a migrációs törvények megsértése miatt - közölte az Interfax orosz hírügynökség csütörtökön. Az üzletemberek a Telegraph cikke szerint egy mezőgazdasági konferencián vettek részt.

A lap cikke szerint az egyik üzletembernek a bevándorlásügyi hatóságok azt mondták, hogy a turista rubrikát ikszelje be a papíron, amikor közölte, hogy a mezőgazdasági konferenciára érkezik az országba. Egy másik üzletember azt mondta, a hivatalnokok nem is titkolták előle, hogy a letartóztatása az orosz állam bosszújának része.

A bevándorlási hivatal közlése szerint az üzletemberek turistavízummal érkeztek Oroszországba, nem pedig üzleti vízummal. Az őrizetbe vett törökökre várhatóan 2 és 5 ezer rubel (80 és 300 lej) közötti bírságot szabnak ki, írja az MTI.

Oroszország csütörtökön felszólította a Törökországban tartózkodó orosz állampolgárokat, hogy térjenek vissza Oroszországba, valamint  visszahívta az orosz haditengerészet képviselőjét Törökországból, aki a fekete-tengeri orosz flotta és a török haditengerészet közti koordinációért felelt.

Az is csütörtökön derült ki, hogy Oroszország befagyaszt egy sor befektetési projektet és kereskedelmi megállapodást Törökországgal, válaszul arra, hogy a török légierő a napokban lelőtt egy Szu-24-es orosz katonai repülőgépet a török-szíriai határnál.

Kapcsolódók

Kimaradt?